12.12.2007. / 12:59

Autor: Nina Tomljanović

BIZARNO

Zatvorenici osuđeni zbog pijanstva moraju pokapati žrtve stradale zbog pijanstva

Da ova ideja nije šala, dokaz je da je jučer jednu od najprometnijih gradskih ulica u Arizoni čistilo petnaest zatvorenika odjevenih u majice na kojima piše "Šerifovi okovani robijaši-pijanci" na leđima, a "Čisti i trijezni" s prednje strane

Američki šerif Joe Arpaio iz okruga Maricopa dosjetio se bizarne ideje za zatvorenike osuđene radi vožnje u alkoholiziranom stanju. Oni će naime morati nositi ljubičaste majice, a uz to morat će i pokapati žrtve stradale zbog pijanstva.

Šerif Arpaio kaže kako želi da osuđenici budu primjer potencijalnim pijanim vozačima. On je već iskušao ljubičastu boju na zatvorenicima kada im je naredio da nose ljubičasto donje rublje. "To će možda odvratiti ljude od toga da voze nakon što su nešto popili", rekao je Arpaio dodajući da ukoliko to budu činili, da će završit u ljubičastom donjem rublju.

Da ova bizarna ideja nije šala, dokaz je da je jučer jednu od najprometnijih gradskih ulica u Arizoni čistilo petnaest zatvorenika odjevenih u majice na kojima piše "Šerifovi okovani robijaši-pijanci" na leđima, a "Čisti i trijezni" s prednje strane.

I to još uvijek nije sve, zatvorenici će morati obaviti nekoliko pogreba na jednom napuštenom groblju koje je posljednje počivalište brojnih beskućnika alkoholičara.

Podaci policije pokazuju da se Arizona nalazi na šestom mjestu prema broju nesreća izazvanih prekomjernom konzumacijom alkohola sa 585 takvih slučajeva u 2007. godini.

Vezane vijesti

Iz zatvora pobjegla 82 zatočenika

Iz zatvora pobjegla 82 zatočenika

Osamdeset dva zatočenika pobjegla su iz zatvora u gradu Barreirasu, u državi Bahiji, na sjeveroistoku Brazila, objavio je glasnogovornik policije u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika