12.12.2007. / 15:40

Autor: Martina Čizmić

IZBORI 2007.

Mesić: Mandatar će biti poznat nakon konzultacija

"Ako meni predsjednik jedne stranke kaže da će druga stranka, njeni članovi parlamenta, podržati određenog mandatara - za mene je to dokaz", rekao je Mesić novinarima

Predsjednik Mesić izjavio je kako će ime mandatara za sastavljanje vlade biti poznato nakon drugog kruga konzultacija, no nije mogao reći hoće li to biti već u subotu.

"To ne znam. To tek moram vidjeti", rekao je Mesić. Ponovio je kako nigdje ne piše da se broj mandata mora utvrđivati na temelju donešenih potpisa.

"Ako meni predsjednik jedne stranke kaže da će druga stranka, njeni članovi parlamenta, podržati određenog mandatara - za mene je to dokaz", rekao je Mesić novinarima.

Na novinarsko pitanje o navodnim kršenjima zakona tijekom izbora, predsjednik Mesić odgovorio je kako ne može komentirati jer ne zna činjenice. "Ako nekome treba dati prigovor onda je to Izborno povjerenstvo, a ono može dati Vladi, parlamentu", rekao je Mesić.

Komentirao je tvrdnje udruge GONG prema kojima su na biračkim mjestima u dijspori i mrtvi glasali na izborima, Mesić je rekao kako mrtvi ne bi smjeli glasovati. "Mrtve treba pustiti na miru, a to znači da treba cijelu regulativu podvrgnuti jednoj reformi, jednoj analizi", rekao je Mesić. Dodao je kako je potrebno utvrditi točan broj birača i obnoviti biračke popise kako više ne bi bilo prigovora.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika