12.12.2007. / 16:39

Autor: Martina Čizmić

IZBORI 2007.

Predstavnici manjina na sastanku sa Milanovićem

Zajednički dokument "Sporazum zastupnika nacionalnih manjina" sadržava zahtjeve nacionalnih manjina

Sedam izabranih zastupnika nacionalnih manjina sastalo se sa predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem. Kako je nakon sastanka rekla zastupnica češke i slovačke nacionalne manjine Zdenka Čuhnil, razgovarali su o zajedničkom dokumentu predstavnika manjina. Rekla je kako su Milanovića samo načelno upoznali sa svojim zajedničkim dokumentom i njegovim točkama, ali da nisu pregovarali o pojedinim točkama tog dokumenta.

Dodala je i kako je HDZ također upoznat sa svim točkama tog dokumenta.

Istaknula je kako će sedmero predstavnika nacionalnih manjina sutra donijeti odluku što će reći na kraju drugog kruga konzultacija predsjedniku Mesiću. "Vjerojatno ćemo predsjednika Mesića upoznati sa svojim dokumentom i ništa drugo", rekal je Čuhnil.

Zajednički dokument "Sporazum zastupnika nacionalnih manjina" sadržava zahtjeve nacionalnih manjina poput dvostrukog prava glasa, rešavanja pitanja dvojezičnosti, zapošljavanja nacionalnih manjina u strukturama državnih tijela i javnih službi te regionalni, ekonomski i socijalni razvoj područja na kojem žive manjine.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika