12.12.2007. / 17:57

Autor: Martina Čizmić

VUKOVARSKA TROJKA

Mesić: "Na nama je sada da procesuiramo"

Mesić je rekao kako je presuda prema kojoj su dvojica zapovjednika Mile Mrkšić i Veselin Šljivančanin dobili 20 odnosno pet godina zatvora nepravedna i sablažnjiva te je iz toga vidljivo da pokušaji da se ubrzaju procesi mogu rezultirati ovakvim "nakaradnim presudama"

Predsjednik Mesić prokomentirao je odluku Haškog suda o puštanju bivšeg majora JNA Veselina Šljivančanina na privremenu slobodu. Rekao je kako mu je žao što je uopće došlo do niske kazne koju je izrekao Haški sud. Dodao je kako je sada na Hrvatskoj da procesuira "vukovarsku trojku" za zločine koji nisu bili obuhvaćeni haškom optužnicom.

Rekao je kako je presuda prema kojoj su dvojica zapovjednika Mile Mrkšić i Veselin Šljivančanin dobili 20 odnosno pet godina zatvora nepravedna i sablažnjiva te je iz toga vidljivo da pokušaji da se ubrzaju procesi mogu rezultirati ovakvim "nakaradnim presudama".

"Na nama je sada da procesuiramo", rekao je Mesić i dodao kako će našem pravosuđu biti dostupni svi dokazi koji su bili na Haškom sudu, a nisu ušli u optužnicu. On smatra kako bi Hrvatska morala tražiti izručenje tih ljudi ili da im se sudi u nekoj drugoj državi.

Žalbeno vijeće Haškog suda odobrilo je puštanje na privremenu slobodu Veselina Šljivančanina uzevši u obzir da je u pritvoru proveo gotovo 90 posto kazne koje mu je izreklo prvostupanjsko vijeće te činjenicu da ga je Srbija sama uhitila i prebacila u Haag.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika