13.12.2007. / 09:22

Autor: Marko Biočina

PREDIZBORNA OBEĆANJA

HDZ odustaje od Pelješkog mosta

Čini se kako će HDZ odustati od jednog od svojih glavnih predizbornih obećanja. Naime, kada je jučer Damir Polančec nabrojio prioritetne projekte koji su do sada dogovoreni s HSS-om i HSLS-om nije spomenuo Pelješki most.

S obzirom da su te dvije stranke u kampanji iznimno oštro kritizirale taj projekt, a HSLS-ovac Ivan Čehok čak zahtijevao i odustajanje od projekta, za vjerovati je da je HDZ u pregovorima popustio i barem privremeno odgodio gradnju mosta.

Polančec na konferenciji za novinare nije želio direktno odgovoriti na pitanje hoće li se most graditi ili ne. "Svi projekti predviđeni Programom gradnje i održavanja cesta od 2005. do 2008. nastavit će se graditi u skladu s financijskim i proračunskim mogućnostima o kojima će ovisiti i dinamika gradnje", rekao je Polančec.

Ipak, ako buduća vlada uistinu odustane od Pelješkog mosta, ne treba sumnjati kako će dobar dio HDZ-ovih glasača s pravom biti razočarano, s obzirom da je u kampanji projekt Pelješkog mosta bučno najavljivan kao veliki projekt i jedno od ključnih predizbornih obećanja.

Također, ako uistinu dođe do prekida izgradnje, ostvarit će se predviđanja Mire Buconić, županica Dubrovačko-neretvanske županije koja je prije desetak mjeseci ustvrdila kako smatra da se most nikada neće izgraditi.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika