13.12.2007. / 11:03

Autor: Marijana Zrinjski

GLOBALNO ZATOPLJENJE

Papa napao borce protiv globalnog zatopljenja

Papa Benedikt XVI u jučerašnjoj poruci napao je borce protiv globalnog zatopljenja. Nazvao ih je prorocima propasti koji svoje teze baziraju na sumnjivoj ideologiji umjesto čvrstim znanstvenim podacima.

Iako će Papa svoju poruku "Ljudska obitelj, zajednica mira" objaviti početkom iduće godine, neki od njenih detalja dospjeli u javnost zahvaljujući delegatima UN-ove konferencije o klimatskim promjenama koja se održava na indonežanskom otoku Baliju.
U njoj između ostalog stoji da se čovječanstvo s globalnim zatopljenjem može suočiti jedino uz oprez, odnosno nakon dijaloga vlada sa stručnjacima i za to relevantnim ljudima, a ne opterećeni ideološkim pritiskom za brzim rješenjima. Rješenje za problem globalnog zatopljenja trebalo bi biti, smatra Papa, temeljeno na načelu održivog razvoja, ali i priznanja da različiti dijelovi svijeta imaju različite stupnjeve ekonomskog razvoja, odnosno da se mora voditi računa i o dobrobiti budućih generacija.
Analitičari ovu poruku smatraju potvrdom nekih stavova koje su već ranije iznosili nižerangirani dužnosnici Katoličke crkve, a prema kojima je problem globalnog zatopljenja prenapuhan od strane ekstremista koji svoje teze promiču kao novu vjersku dogmu.

Vezane vijesti

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Ivan Milovan, čiju je ostavku od službe pastoralnog upravljanja Porečkom i Pulskom biskupijom prihvatio papa Benedikt XVI., rekao je danas za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika