13.12.2007. / 11:31

Autor: Katarina Zorić

ŠTRAJK GLAĐU

Glavaš se vraća u zatvorsku bolnicu

Liječnički konzilij zaključio je da Glavašu nije vitalno ugrožen život te da bi veća šteta po njegovo zdravlje nastala kada bi ostao u KB-u Dubrava i nadalje odbijao uzimati vodu nego da ga se vrati u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj ulici…

Branimir Glavaš danas će ponovno biti prebačen u zatvorsku bolnicu. Podsjetimo, Glavaš je jučer zbog pogoršanog zdravstvenog stanja uslijed 35-dnevnog štrajka glađu protiv svoje volje prebačen u jedinicu intenzivnog liječenja u Kliničkoj bolnici Dubrava.

Po dolasku u KB Dubrava Glavaš je prešao na tzv. suhi štrajk, što znači da je osim hrane prestao uzimati i vodu.

Liječnički konzilij zaključio je da Glavašu nije vitalno ugrožen život te da bi veća šteta po njegovo zdravlje nastala kada bi ostao u KB-u Dubrava i nadalje odbijao uzimati vodu nego da ga se vrati u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj ulici.

"Rasudbena moć kod gospodina Glavaša je uredna i on je obećao da će po povratku u zatvorsku bolnicu nastaviti uzimati tekućinu", rekao je ravnatelj KB Dubrava Milan Kujundžić.

Glavašev organizam iscrpljen je zbog dugotrajnog neuzimanja hrane, a prestanak uzimanja tekućine mogao bi biti koban jer ljudski organizam ne može funkcionirati bez tekućine.

Dugotrajno gladovanje dovodi do metaboličkih ispada i razgradnje organizma koji počinje "jesti sam sebe", dodao je Kujundžić.

Glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić izvijestio je da je sudac Željko Horvatović, koji na tom sudu vodi suđenje protiv Glavaša i još šestero optuženika za ratne zločine u Osijeku 1991., odlučio u Svetošimunsku uputiti liječnike vještake kako će se, nakon što pregledaju Glavaša, pismeno očitovati sudu je li Glavaš sposoban sudjelovati na sutrašnjoj sudskoj raspravi.

"Vještaci će tijekom dana biti upućeni u zatvorsku bolnicu i pismeno će se očitovati je li Glavaš raspravno sposoban", izjavio je Devčić.

Jedan od Glavaševih odvjetnika Ante Madunić rekao je da je jutros razgovarao sa sucem Horvatovićem i prenio mu Glavaševu želju da sutra nazoči nastavku suđenja, a takav je zahtjev, kaže, sudu uputio i u obliku pismenog podneska, izrazivši nadu da će se Glavašu dopustiti da nastavi nazočiti glavnoj raspravi.

"To Glavaš želi i nadam se da će tako i biti", rekao je Madunić.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika