13.12.2007. / 12:34

Autor: Marijana Zrinjski

SUĐENJE ADEMIJI I NORCU

Svjedok tvrdi da je za zločine čuo samo iz medija

Na zagrebačkom Županijskom sudu danas je nastavljeno suđenje generalima Rahimu Ademiju i Mirku Norcu, osumnjičene za ratne zločine u Medačkom džepu, svjedočenjem zapovjednika 111. brigade HV-a Svetka Šar. On je kazao da nije bilo paralelne linije zapovijedanja, da ne zna za kršenja ratnog prava i zločine za koje je, tvrdi, čuo samo iz medija. Kazao je da mu nitko osim Ademija nije izdavao zapovijedi te da nije imao nikakvu vezu s Glavnim stožerom, iako mu je predočena Ademijeva zapovijed da brigada mora imati stalnu vezu s Operativnim centrom GS.
Ademi je pak zanijekao dio svjedokova iskaza u kojem se tvrdi da je on vodio akciju, zapovijedao specijalnom policijom i da je svjedok samo od njega dobivao zapovijedi. Dodao je i da je svjedok s gospićkog područja otišao tek 20. rujna te je prešutio da su na sastancima u zbornom području bili i admiral Davor Domazet i general Mladen Markač, a nakon operacije i pomoćnici ministara.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika