13.12.2007. / 12:37

Autor: Katarina Zorić

ZERP

Kajin: Predsjednik Mesić jedini ima potpuno pravo u vezi ZERP-a

Kajin je rekao da se treba postići dogovor da svaka zemlja svojom policijom ili srodnim službama kontrolira ribolov i ekološku zaštitu mora na svom prostoru…

U raspravama oko uvođenja Zaštićenog ribolovno-ekološkog pojasa (ZERP) jedini koji u hrvatskoj politici ima potpuno pravo je predsjednik Republike Stjepan Mesić i zbog toga ga u potpunosti podržavam, rekao je danas u Rijeci potpredsjednik Istarskoga demokratskog sabora (IDS) Damir Kajin.

Kajin je rekao da je ispravan Mesićev stav da do ulaska Hrvatske u EU Hrvatska sa susjednim zemljama treba dogovoriti odnose vezane uz zaštitu Jadrana, a da ne treba inzistirati na provedbi ZERP-a. Kajin je rekao da se treba postići dogovor da svaka zemlja svojom policijom ili srodnim službama kontrolira ribolov i ekološku zaštitu mora na svom prostoru.

Rekao je da Hrvatska može proglasiti ZERP, ali da ga ne može provesti ni štititi. Temeljni problem vezan uz ZERP u Hrvatskoj je, kazao je, što mu se od prvog trenutka pristupalo zbog politikantskih, a ne nacionalnih interesa.

Inače, u Bruxellesu danas započinju trilateralni pregovori o ZERP-u, a na sastanku će sudjelovati Ivo Sanader, Janez Janša i Romano Prodi.

Vezane vijesti

Međimurci rade, Dalmatinci i Slavonci se inate

Međimurci rade, Dalmatinci i Slavonci se inate

Vođa Kukuriku koalicije, Zoran Milanović, sudjeluje u Facebook chatu putem kojeg odgovara na pitanja građana, koje su mu postavljali tijekom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika