13.12.2007. / 16:54

Autor: Martina Čizmić

AKCIJA "GRUNTOVEC"

Polovica osumnjičenih za korupciju zadržana u pritvoru

U pritvoru su zadržani trojica zagrebačkih odvjetnika, sedmero djelatnika zagrebačke i jedan zaprešićke gruntovnice, vozač u DORH-u te jedan građanin

Trinaestero osumnjičenih za korupciju u zagrebačkoj i zaprešićkoj gruntovnici zadržano je u pritvoru. Ostali će se braniti sa slobode.

Pred istražnim sucem zagrebačkog Županijskog suda dio se optuženih branio šutnjom, a drugi dio je iznio kratku obranu u kojoj su zanijekali sve optužbe.

U pritvoru su zadržani, zbog opasnosti da će utjecati na svjedoke, trojica zagrebačkih odvjetnika, sedmero djelatnika zagrebačke i jedan zaprešićke gruntovnice, vozač u DORH-u te jedan građanin. Sud je odbio zahtjev USKOK-a da se i ostalima odredi pritvor zbog opasnosti od ponavljanja kazenog djela.

Glasnogovornik suda Krešimir Devčić rekao je kako se očekuje istražni zahtjev USKOK-a u sljedećih 24 sata. Nakon toga će istražni sudac Zoran Luburić ponovno saslušati osumnjičene i odlučiti o pritvoru. Napomenuo je da postoji mogućnost određivanja produženja pritvora od 72 sata.

Još nije poznato za što se sve terete uhićeni. Neslužbeno je jedan od privedenih odvjetnika Alen Blagajac, osumnjičen da je referentici zagrebačke gruntovnice Jasenki Sili pokušao pomoći oko realizacije kredita, pozvao je na ljetovanje na Kornate te našao liječnika za njezinu majku. Ona mu je zauzvrat na uvid davala predmete koje nije smjela. Navodno, Blagajac se brani kako je riječ o prijateljskim uslugama.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika