13.12.2007. / 18:14

Autor: Martina Čizmić

POVRATAK U BUDUĆNOST

U BiH prodaju ulje proizvedeno 2008. u Čehoslovačkoj

Na tržištu se našlo oko 200 tisuća litara takvog ulja, a cijena mu je od 30 do 50 posto jefitnija od ulja koje se nalazi u slobodnoj prodaji

U većini trgovina u Bosni i Hercegovini može se kupiti jestivo ulje na čijoj etiketi piše da je proizvedeno 2008. godine u Čehoslovačkoj.

To je izazvalo negodovanje kupaca koji optužuju vladu Federacije da ga je plasirala iz robnih rezervi kako bi odgovorila na povećanu potražnju i smirila cijene koje su počele nekontrolirano rasti.

Skandal je otkio sarajevski list "Oslobođenje" i objavio fotografiju deklaracije s boce ulja. Na slici se jasno vidi datum proizvodnje 1. siječnja 2008., a zemlja podrijetla Čehoslovačka. Na tržištu se našlo oko 200 tisuća litara takvog ulja, a cijena mu je od 30 do 50 posto jefitnija od ulja koje se nalazi u slobodnoj prodaji.

Ravnatelj federalne Uprave robnih rezervi Hrvoje Dragoje tvrdi da je ulje ispravno te da je riječ o tiskarskoj grešci koja se pojavila na najviše deset posto boca. Izdao je nalog za provjeru ulja s ispravnim i pogrešnim etiketama. Rekao je da je ulje proizvedeno u Češkoj i ispravno je za upotrebu.

Predsjednik udruge potrošača "Putokaz" iz Sarajeva, Meho Mujalić rekao je kako nije jasno kako se takav proizvod uopće našao na tržištu. Smatra da je moguće da je ulje mjesecima stajalo u cisternama prije nego što je pretočeno u boce i poslano u trgovine.

Ministar trgovine Federacije BiH Desnica Radivojević najavio je istragu i moguću smjenu uprave Direkcije robnih rezervi.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika