14.12.2007. / 12:21

Autor: Nina Tomljanović

INTERVJU

Horvatinčić: "Na Cvjetnom trgu neću ništa zaraditi"

Kako devet urbanista iz Gradskog zavoda za prostorno uređenje nije htjelo potpisati novi GUP jer se, kako mnogi tvrde, njime pogodovalo Horvatinčiću, on smatra kako ga ne zabrinjavaju navedeni urbanisti, već kaže kako bi htio vidjeti njihove projekte i smatra da su ti ljudi uvijek kontra

Iako je peticiju protiv devastacije Cvjetnog trga i projekta Hoto grupe, koju su vodile udruge Pravo na grad i Zelena akcija potpisalo je 50.000 građana, hrvatski poduzetnik Tomislav Horvatinčić ipak će krenuti u gradnju stambeno-poslovnog bloka u kojem će se čak stvoriti i nova ulica. Ipak, Horvatinčić tvrdi da od tog projekta gotovo i ne očekuje profit . Kaže kako project na Cvjetnom trgu vidi kao krunu svoje 40-godišnje karijere.

''Kada zaradite prvi milijun eura, postaje vam svejedno imate li još deset ili stotinu milijuna, jer ste osigurali auto, kuću, brod. Sada želim ostaviti traga svom postojanju i sigurno mi nije cilj devastirati nego napraviti neku trajnu vrijednost'', kaže Horvatinčić u intervjuu za Bussines.hr.

Iako devet urbanista iz Gradskog zavoda za prostorno uređenje nije htjelo potpisati novi GUP jer se, kako mnogi tvrde, njime pogodovalo Horvatinčiću, građevinski poduzetnik kaže kako ga to ne zabrinjava, jer se radi o ljudima koji su uvijek kontra.

''Jedan od potpisnika, Niko Gamulin, ima svoje političke interese u HNS-u, kao i njegova supruga Urša Raukar, koja je čitala stihove Vladimira Vidrića ispred njegove navodne rodne kuće na Cvjetnom trgu'', kaže Horvatinčić.

''Na Cvjetnom trgu je zgodno prosvjedovati, jer kad je sunčan dan, odmah imate 5000 ljudi. Znali su to i organizatori, koji imaju svoje privatne interese kao što je Vili Matula koji je u kinu Zagreb htio svoje kazalište, HNS je pak imao planove s francuskim ulagačima", rekao je Horvatinčić i dodao kako je Vera Petrinjak, koja se predstavlja kao urbanistica, zapravo ekonomistica koja je kuhala kave u Zavodu za urbanizam.

Na peticiju koju je potpisalo 50.000 građana, Horvatinčić kaže kako je to čista floskula i prijevara u režiji HNS-a. ''Naravno da će građani potpisati protiv devastacije Cvjetnog trga, uostalom i ja sam potpisao tu peticiju'', kaže Horvatinčić ističući kako njihov projekt nije devastacija, jer kako kaže ima izniman estetski i urbanistički domet i potpisuje ga Boris Podrecca, jedan od vodećih europskih arhitekata.

Vezane vijesti

'Zagreb je u urbanističkoj i investicijskoj blokadi'

'Zagreb je u urbanističkoj i investicijskoj blokadi'

Predsjednik skupštinskog povjerenstva koje je bilo osnovano radi utvrđivanja činjenica o ispravcima urbanističkih planova u Zagrebu, gradski… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika