14.12.2007. / 13:46

Autor: Katarina Zorić

FORMIRANJE VLASTI

HNS i SDP i dalje pokušavaju sastaviti vladu lijevog centra

Vesna Pusić je istaknula da HNS do sada nije razgovarao s HDZ-om, već samo sa SDP-om i drugim potencijalnim partnerima oko okupljanja parlamentarne većine za sastavljanje vlade lijevog centra…

HNS sa SDP-om i ostalim partnerima i dalje pokušava okupiti većinu za sastavljanje vlade lijevog centra, izjavila je danas u Uredu Predsjednika čelnica HNS-a Vesna Pusić

Na upit što ako vladu sastavi HDZ, Vesna Pusić je odgovorila da će o tome kako će se HNS tada ponijeti odlučiti stranačka tijela.

Istaknula je da HNS do sada nije razgovarao s HDZ-om, već samo sa SDP-om i drugim potencijalnim partnerima oko okupljanja parlamentarne većine za sastavljanje vlade lijevog centra.

Predsjednica HNS-a naglasila je da za sada još uvijek nije jasno kako će se odlučiti pojedine stranke i zastupnici manjina.

"Postoji pokušaj formiranja parlamentarne većine i na jednoj i na drugoj strani, pa je i HNS u tom pokušaju", rekla je Vesna Pusić.

Komentirajući zbivanja oko ZERP-a, rekla je kako ne može procijeniti što će se događati s primjenom ZERP-a, jer to uvelike ovisi o tome hoće li se nova vlada formirati prije ili nakon nove godine.

Naglasila je da ekološki dio ZERP-a treba početi primjenjivati već 1. siječnja, a oko ribarskog dijela, kaže Vesna Pusić, nova vlada mora naći modalitete primjene i dogovoriti ih sa susjednim jadranskim državama.

Za zapisnik sa sastanka u Bruxellesu iz 2004., koji u EU tumače kao dokument sa snagom međunarodnog ugovora, Vesna Pusić je kazala da ga tako ne tumači jer ga Hrvatski sabor nije ratificirao.

"Ne mislim da će se blokirati pregovori o ulasku Hrvatske u EU, jer su jedini razlozi za to neusklađenost regulative i prakse, a ne pitanja poput ZERP-a" zaključila je Vesna Pusić.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika