14.12.2007. / 16:04

Autor: Martina Čizmić

KNJIŽEVNA NAGRADA

Zrinka Pavlić osvojila Kiklopa za "Svijet i praktična žena"

"Mislim da sam ju zaslužila", iskreno je rekla Zrinka

Kolumnistica Nacionala, Zrinka Pavlić osvojila je književnu nagradu Kiklop za svoju knjigu "Svijet i praktična žena". Knjiga je nagrađena u kategoriji debitantska knjiga godine na festivalu koji se održava u Puli.

"Jako sam sretna što sam dobila nagradu", rekla je Zrinka kada smo ju upitali za njene prve dojmove. "Bila sam iznenađena što sam uopće nominirana. Iskreno konkurencija je bila vrlo jaka", uzbuđeno je rekla. Uz nju su u kategoriji Debitantska knjiga nominirane bile Nada Gašić za svoju knjigu "Mirna ulica, drvored" i Lada Žigo za "Ljudi i novinari".

"Mislim da sam ju zaslužila", iskreno je rekla Zrinka. Otkrila nam je da ju je uzbuđenje uhvatilo tek dan prije dodjele nagrada, a kada su pročitali njeno ime, bila je počašćena.

Knjiga "Svijet i praktična žena" blogerski je zapis, autobiografija, žensko pismo, feminizam u praksi, društvena kritika i vic, sve u jednom. Dobro je prihvaćena među hrvatskim čitateljima i čitateljicama, a ova nagrada potvrđuju njenu kvalitetu. Zrinka je otkrila da planira i novu knjigu, ali još ne zna kad će to biti.

Njene blogerske zapise možete čitati na njenom blogu "Zrinskopismo", a kolumnu u Nacionalu.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika