14.12.2007. / 17:38

Autor: Martina Čizmić

ISTRAGA KORNATSKE TRAGEDIJE

Završena djelomična rekonstrukcija na Kornatu

Odvjetnik obitelji poginulih Maro Mihočević rekao je kako je zadovoljan činjenicom da je rekonstrukcija obavljena prema pravilima struke

Završena je djelomična rekonstrukcija kornatske tragedije, nakon koje su svi sudionici helikopterom prevezeni u vojarnu "Bribirskih vitezova" u Šibeniku.

Nakon završetka rekonstrukcije, istražni sudac šibenskog Županijskog suda Branko Ivić rekao je kako je sve proteklo u redu te kako je zadovoljan obavljenim. Među pozvanima na rekonstrukciju bili su i bivši županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Slavica, pripadnik šibenske Javne vatrogasne postrojbe Joško Klarić, Slavičin odvjetnik MIljenko Bukovac i odvjetnik obitelji poginulih vatrogasaca Maro Mihočević.

Cijeli je postupak snimljen kamerom i fotoaparatom te je o rekonstrukciji napravljen i zapisnik. To će uz cjelokupan spis o kornatskoj tragediji biti dostavljeno timu vještaka koji su također bili na Kornatu. Oni će svoje mišljenje i nalaz u roku od četiri mjeseca dostaviti istražnom sucu Iviću.

Rekonstrukciji je nazočila i posada vojnog helikoptera koja je 30. kolovoza prevezla vatrogasce na Kornat. Odvjetnik obitelji poginulih Maro Mihočević rekao je kako je zadovoljan činjenicom da je rekonstrukcija obavljena prema pravilima struke. Dodao je kako se nada da će se vještaci koristiti najsuvremenijom tehnologijom u prikazu tragedije. Tehnologija 3D može kontrolirati sve dokaze kao i vjerodostojnost raznih teorija koje su se do sada pojavile o uzrocima požara i stradanju vatrogasaca.

Vezane vijesti

Policija istražuje prijetnje smrću Holy

Policija istražuje prijetnje smrću Holy

Zagrebačka policija je potvrdila kako je dobila prijavu ministrice zaštite okoliša i prirode, Mirele Holy, kako joj prijete smrću u pismima… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika