14.12.2007. / 19:53

Autor: Martina Čizmić

OPATIJA

Zdenko Duka izabran za predsjednika HND

Duka je nakon izbora rekao kako je predsjednik samo inicijator, a članovi moraju raditi zajedno. Obećao je da će se boriti do kraja

Zdenko Duka iz Novog lista izabran je za novog predsjednika Hrvatskog novinarskog društva. On je u drugom krugu glasovanja dobio jedan glas više od Nikole Kristića sa HTV-a. Za predsjednika HND-a kandidirali su se bili još i Ivan Zvonimir Čičak te Saša Ljubičić.

Duka je nakon izbora rekao kako je predsjednik samo inicijator, a članovi moraju raditi zajedno. Obećao je da će se boriti do kraja.

Na skupštini je prihvaćeno izvješće o izvršenju proračuna za 2007., te nacrt proračuna za 2008. i izvješće o radu Upravnog odbora solidarnosti.

Članovi skupštine zaključili su da je potrebno promijeniti aktualni kodeks časti HND-a, da treba smanjiti broj kršenja kodeksa časti, da glasilo HND-a "Novinar" treba nastaviti izlaziti te da vodstvo HND-a treba reagirati u svim slučajevima kad su ugrožena novinarska prava, bez obzira na to je li riječ o članovima Društva ili ne.

Skupština je poduprla prijedlog da se od policije zatraži oprema, koja je oduzeta novinaru Željku Peratoviću, kao i prijedlog da se podupre organizirana zaštita autorskih prava novinara i financijsko-pravna pomoć za novinare u posebnim situacijama.

Vezane vijesti

Strani novinari u obilasku tzv. europske Amazone

Strani novinari u obilasku tzv. europske Amazone

Dvadesetdvoje novinara iz devet europskih zemalja i Hrvatske danas je u organizaciji svjetske nevladine organizacije za zaštitu prirode WWF počelo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika