17.12.2007. / 08:56

Autor: Nina Tomljanović

SURADNJA SDP-a I SDA

Milanović: "Ja ću biti premijer"

Svoj optimizam, Milanović kaže da temelji na činjenici da je većina građana Hrvatske glasovala za promijene, za to da Sanader više ne bude premijer te da državu vode neki drugi ljudi

"To ti je novi hrvatski premijer, ako Bog da", kazao je dr. Šemso Tanković jučer u Sisku, predstavljajući predsjednika SDP-a Zorana Milanovića koji je došao na poziv SDA Hrvatske kako bi dao potporu suradnji SDP-a i SDA na županijskoj razini, piše Jutarnji list.

Tanković tvrdi kako su sve opcije otvorene kazavši: "Mi smo s SDP-om potpisali ugovor o prije ili poslijeizbornoj suradnji. No, u tom ugovoru nije isključena mogućnost da pregovaramo i s mandatarom za sastav nove Vlade. Sve su opcije otvorene, pa tako i naša potpora HDZ-u.

Na Tankovićevu izjavu da će SDA biti uz vladajuću koaliciju, šef SDP-a je kazao: "To je on mislio na nas, na SDP-ovu vladu vladajuću koaliciju, jer ja ću biti hrvatski premijer. Svoj optimizam, Milanović kaže da temelji na činjenici da je većina građana Hrvatske glasovala za promijene, za to da Sanader više ne bude premijer te da državu vode neki drugi ljudi."Ja poštujem glasače HDZ-a, oni su glasovali za HDZ i Ivu Sanadera. Ali, nastavlja Milanović, postoje i oni drugi glasači, hrvatski građani koji su glasovali za promijene, protiv Ive Sanadera, a oni su većina. I zato mi nastavljamo borbu kroz institucije sustava, u Saboru", kaže Milanović.

Dodao je kako je već kazao da je dodjela mandata tek prvo poluvrijeme, ali kaže predsjednik SDP-a, previše sam rekao, to je samo prvi korak. "Sanader prerano slavi. U Saboru ćemo vidjeti tko uživa podršku za sastavljanje hrvatske Vlade", tvrdi Milanović.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika