17.12.2007. / 11:30

Autor: Marijana Zrinjski

NESREĆA

Hrvatski planinar nestao u slovenskim planinama

Hrvatski planinar iz Rijeke nestao je na sjeveroistoku Slovenije, a potraga je u tijeku. Navodno se radi o 31- godišnjem Zekriju Vikiću iz alpinističkog kluba Rijeka koji je u noći sa subote na nedjelju s četvoricom kolega iz kluba prenoćio je u planinarskom domu u dolini Tamar na 1 100 metara nadmorske visine. Jučer ujutro se unatoč upozorenjima sam zaputio u pravcu vrha Ponce.

Organizirana potraga u kojoj je sudjelovala gorska služba spašavanja i pripadnici policije, bila je prekinuta zbog leda i novog snijega, no danas je nastavljenja.

Hrvatski planinar nije jedini koji je stradao ovaj vikend u Sloveniji. U slovenskom gorju u sniješnoj lavini u subotu ujutro teško je nastradalo i 13 dobro iskusnih alpinista iz Slovenjgradeca.

Podsjetimo, prije nekoliko mjeseci u Julijskim je alpama poginuo 61-godišnji Zagrepčanin, koji se pri silasku s vrha Prisajnik poskliznuo i pao u 50 metara dubok ponor.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika