17.12.2007. / 13:35

Autor: Marijana Zrinjski

SUĐENJE ADEMIJU I NORCU

Ademijeva supruga napala Norčevog odvjetnika

General Mirko Norac prije akcije "Medački džep" obišao je postrojbe i upozorio vojnike na ozbiljnost operacije i dužnost poštivanja međunarodnoga humanitarnog ratnog prava. Osim toga, vojnici su bili kontinuirano educirani, između ostalog, dobivali su knjižice o međunarodnom humanitarnom ratnom pravu. Nije bilo dvostruke zapovjedne linije, ni Sektora 1 kojim je prema optužnici zapovijedao Norac.

Sve ovo rekao je danas na suđenju generalima Rahimu Ademiju i Norcu, pomoćnik zapovjednika 9. gardijske brigade za informativno-političku djelatnost, Frane Tomičić kojem je za vrijeme operacije zapovijedao Norac.
Prema njegovim saznanjima bilo je zarobljeno 15 civila koji su predani civilnoj policiji i nekoliko vojnika koji su bili smješteni u riječki zatvor. Ne zna kako se s njima ondje postupalo.
Ovaj dan na suđenju generalima pamtit će se i po incidentu koji je izavala Anita Ademi, supruga optuženog Ademija. Ona je naime u pauzi suđenja verbalno napala Norčevog branitelja Željka Olujića nakon čega je ovaj zatražio zaštitu od predsjednika sudskog vijeća Marina Mrčele.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika