17.12.2007. / 14:28

Autor: Marijana Zrinjski

NASILJE U OBITELJI

Čučić ide u zatvor

Bivšeg hrvatskog veleposlanika u Belgiji Ljubomira Čučić zagrebački Žuupanijski sud danas je osudio na godinu dana zatvora zbog nasilja u obitelji.
Čučić je, podsjetimo, prošle godine od strane zagrebačkog Općinskog suda, osuđen na 14 mjeseci zatvora radi zlostavljanja bivše supruge Magali Boers, koju je od ožujka 2001. do svibnja 2003. u Zagrebu i Bruxellesu svakodnevno napadao, vrijeđao, tjelesno nasrtao i tukao, čak I za vrijeme trudnoće. Prema Čučiću radilo se “o normalnim svađe supružnika”.

Čučić je ove godine sablaznio hrvatsku javnost kada nakon ljetnih praznika nije, po pravomoćnoj presudi francuskog suda, predao svoje dvije kćeri bivšoj supruzi kojoj su djeca povjerena na odgoj i skrb, već ih je danima držao u izolaciji. Zbog toga što je djevojčicama branio kontakt s majkom, kažnjen je uvjetnom kaznom od 42 dana zatvora. Na Općinskom sudu u Sisku zbog otmice djece protiv njega se još vodi postupak.

Vezane vijesti

Alcatraz obilježio 50 godina od slavnog bijega

Alcatraz obilježio 50 godina od slavnog bijega

Uprava Alcatraza, nekad zloglaznog zatvora, a danas turističke atrakcije pokraj San Francisca, obilježila je 50. godišnjicu slavnog i jednog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika