17.12.2007. / 15:37

Autor: Martina Čizmić

KOSOVO

Koštunica za nastavak pregovora o Kosovu

"Možemo pregovarati, spremni smo za kompromis, ali Srbija mora biti i ostati cijela", rekao je Koštunica

Srbijanski premijer Vojislav Koštunica izjavio je kako će izaslanstvo Beograda na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a ponuditi da se nastave pregovori o budućem statusu kosova.

"U istom trenutku mora biti jasno da je Srbija već odbacila i unaprijed poništila jednostrani akt o stvaranju marionetske tvorevine na tlu Srbije. Možemo pregovarati, spremni smo za kompromis, ali Srbija mora biti i ostati cijela. U Ustavu Srbije voljom naroda je potvrđeno da je Kosovo Srbija i da nikada za Vladu Srbije i za državne institucije ne može biti drukčije", izjavio je Koštunica.

Naglasio je kako je prihvatljivo svako rješenje koje na temelju Povelje UN-a i načela važeće Rezolucije 1244 utvrdi Vijeće sigurnosti UN-a.

"S obzirom na prijetnje koje su se nadvile nad Srbijom, naša je dužnost da se suprotstavimo grubom kršenju međunarodnog prava i pokušaju otimanja našeg teritorija. Nemamo drugog izbora nego biti protiv takve politike sile i nikada ne odstupiti od svojeg prava na očuvanje cjelovite Srbije", rekao je Koštunica.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika