17.12.2007. / 16:02

Autor: Katarina Zorić

PRIJATELJSTVO

Biskup Srakić ponovno posjetio Glavaša

Biskupov tajnik Fabijan Svalina istaknuo je za Nacional.hr da je riječ o prijateljskom posjetu te da je biskup zamolio Glavaša da prestane štrajkati glađu…

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencija i biskup đakovački i srijemski msgr. Marin Srakić posjetio je danas Branimira Glavaša u Zatvorskoj bolnici u Zagrebu.

"Biskup Srakić posjetio je Glavaša kao prijatelj, ali i kao biskup. Oni su prijatelji već godinama i biskup je zamolio Glavaša da prekine štrajk glađu, jer time ionako ništa neće postići, a dodatno će narušiti njegovo ionako loše zdravstveno stanje" rekao je za Nacional.hr biskupov tajnik Fabijan Svalina navodeći da je razgovor između biskupa Srakića i Branimira Glavaša trajao oko pola sata.

Ovo nije prvi biskupov posjet Glavašu. Naime, prije godinu dana biskup ga je također posjetio u zatvorskoj bolnici. S obzirom na to da se Glavašu sudi za teške ratne zločine, mnogi su već tada smatrali kako nije primjeren biskupov posjet Glavašu, a on se tada pravdao dugogodišnjim prijateljstvom.

Biskup Srakić nije zaboravio prijatelja ni u ljetnim mjesecima pa se na blagdan Velike Gospe u Aljmašu zahvalio Branimiru Glavašu za veliku pomoć u obnovi aljmaškoga Svetišta Gospe od Utočišta, teško stradaloga u velikosrpskoj agresiji.

Primjedbe da biskupov posjet optuženiku za teške ratne zločine nije primjeren, biskupov tajnik Fabijan Svalina danas nije želio komentirati.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika