17.12.2007. / 20:04

Autor: Martina Čizmić

FINANCIJSKA POMOĆ

Palestincima obećano 7,4 milijardi dolara pomoći

"Ciljali smo na 5,6 milijardi dolara, a dobili smo 7,4 milijardi, što nije loše, što je čak puno", rekao je uz pljesak prisutnih šef francuske diplomacije Berhard Kouchner

Palestinska samouprava dobila je financijsku podršku međunarodne zajednice u Parizu. Obećana joj je pomoć od 7,4 milijardi dolara tijekom tri godine.

"Ciljali smo na 5,6 milijardi dolara, a dobili smo 7,4 milijardi, što nije loše, što je čak puno", rekao je uz pljesak prisutnih šef francuske diplomacije Berhard Kouchner.

Palestinski premijer Salam Fayad pozdravio je "izglasavanje povjerenja" njegovoj vladi i palestinskoj samoupravi. Palestinski predsjednik Mahmud Abas, na otvaranju jednodnevne konferencije u Parizu pozvao je međunarodnu zajednicu da pruži brzu pomoć kako bi se izbjegla "potpuna katastrofa".

Izraelska ministrica vanjskih poslova Tzipi Livni odgovrila je povezujući razvoj palestinskih teritorija i sugornosti za Izrael. Istaknula je da sigurnost Izraela mora biti palestinski interes onoliko koliko je palestinska država izraelski interes.

Pomoć je namijenjena financiranju u budućoj palestinskoj državi trebala bi finanfirati ambiciozni plan razvoja do 2010. godine.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika