18.12.2007. / 09:04

Autor: Maroje Mihovilović

PLJUSKA VODITELJU

Prva dama Kenije na proslavi ošamarila voditelja ceremonije

Ukenijskom glavnom gradu Nairobiju na proslavi Dana neovisnosti majstor ceremonijala Francis Musyimi rekao je: “Pozdravljam njegovu ekscelenciju predsjednika te prvu damu Lucy Wambui...” Mnogi su u dvorani zanijemjeli shvativši da je učinio nešto strašno, prva dama Kenije prišla je Musyimiju i pred svima mu opalila pljusku, a agenti službe sigurnosti izveli su ga s pozornice, te su sve fotografe i snimatelje priveli u posebnu prostoriju i oduzeli im sve što su snimili.

Prva dama Kenije ne zove se Lucy Wambui, nego Lucy Kibaki, a u braku sa 76-godišnjim predsjednikom Mwaijem Kibakijem već je dulje od 40 godina. Ali u Keniji je poligamija legalna, a mnogi moćnici prema starim plemenskim običajima imaju više žena, pa se tvrdilo da i Kibaki ima još jednu ženu, Mary Wambui, kojom se - kako je tvrdila njezina obitelj - prema plemenskim običajima oženio 1972.

Ona ima kćer koja otvoreno govori da joj je Kibaki otac. On je to uvijek poricao, prije dvije godine i službeno. Ipak, glasina se širila i dalje, o tome se u javnosti dosta pričalo, pa je to i bio razlog Musyimijeve neugodne pogreške: uz ime “prve dame Kenije” spomenuo je prezime navodne “druge dame Kenije”.

Vezane vijesti

Kenija otpustila 25.000 zdravstvenih radnika u štrajku

Kenija otpustila 25.000 zdravstvenih radnika u štrajku

Kenijska vlada objavila je u četvrtak da je otpustila 25.000 zdravstvenih radnika jer nisu željeli prekinuti tjedan dana dugi štrajk zbog plaća.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika