18.12.2007. / 08:28

Autor: Nina Tomljanović

JULIJSKE ALPE

Nastavljena potraga za nestalim alpinistom

Članovi slovenske službe spašavanja su na području na kojemu je Vikić nestao pronašli planinarske štapove te je potraga nastavljena u tom smjeru

Jutros bi trebala biti nastavljena potraga za 31-godišnjim planinarom iz Delnica Zehriadom Vikićem koji je u nedjelju nestao u slovenskim Julijskim Alpama. Riječ je o iskusnom alpinistu, koji se u Sloveniji priprema za ekspediciju na Ande.

Članovi slovenske službe spašavanja su na području na kojemu je Vikić nestao pronašli planinarske štapove te je potraga nastavljena u tom smjeru. Prijatelji nestalog planinara nadaju se da se alpinist sklonio na nekom mjestu od vrlo lošeg snježnog nevremena ili da je možda čak stigao i do bivaka na grebenu Ponce, te da će uskoro biti pronađen.

Zehriad Vikić sam se u nedjelju ujutro uputio prema Visokim ontama. Visina snijega na tom području je oko jedan metar, a na nekim mjestima i više.

Ovih dana u slovenskom gorju prevladavaju teške vremenske prilike te je ovoga vikenda u snježnoj lavini nastradalo čak 13 dobro obučenih alpinista.

Vezane vijesti

Hypo: Atlantic na 1124 kune

Hypo: Atlantic na 1124 kune

Analitičari Hypo Alpe Adria banke u svom izvješću tvrde da je realna vrijednost dionice Atlantic grupe 1124 kune. Tom se dionicom dosad trgovalo u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika