18.12.2007. / 08:56

Autor: Nina Tomljanović

FORMIRANJE VLADE

Sanader, Friščić i Đurđa Adlešić nastavljaju pregovore

Najvažnija pitanja kao što su ZERP i referendum o NATO-u još uvijek nisu otvorena, a Friščić i Adlešić i dalje ponavljaju kako nije bilo riječi o podjeli fotelja

Nakon jučerašnjeg prvog službenog sastanka predsjednika HDZ-a Ive Sanadera s predsjednikom HSS-a Josipom Friščićem i predsjednicom HSLS-a Đurđom Adlešić pregovarački timovi od danas nastavljaju usklađivati stranačke programe koji će biti i temelj nove Vlade.

Sanader je najavio kako kao mandatar kreće u pregovore i to na dvije strane, sa koalicijom HSS-HSLS te sa manjinama.

Najvažnija pitanja kao što su ZERP i referendum o NATO-u još uvijek nisu otvorena, a Friščić i Adlešić i dalje ponavljaju kako nije bilo riječi o podjeli fotelja.

Kada je riječ o formiranju Vlade, Sanader je kazao kako ostaje optimist te kako smatra da može Vladu formirati i prije Ustavnog roka. Sretnom kraju nada se i predsjednica HSLS-a koja kaže kako iako je pred njima ozbiljan posao, ona se nada novom procvatu jer, kako kaže prvi put više političkih stranaka vodi program Vlade.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika