18.12.2007. / 09:30

Autor: Marko Biočina

KADROVSKE PROMJENE

Međimurski župan želi smijeniti Vesnu Pusić s čela HNS-a

Sve je izglednije kako će HNS još četiri godine provesti u oporbi, a čini se da je ta spoznaja stvorila mnoge nezadovoljnike koji žele promjene na čelu stranke. Njihov bi predvodnik mogao biti međimurski župan Josip Posavec koji je prvi među višim dužnosnicima kritizirao vodstvo stranke i izborni rezultat koji je postignut.

Posavec smatra da je osvojenih 6 mandata premalo i da je za to najodgovornija Vesna Pusić koja mora odstupiti s čela stranke. Istovremeno, je i najavio svoju kandidaturu za čelnika HNS-a.

"Ja ću se kandidirati za predsjednika HNS-a. U stranci treba napravit ozbiljne promjene. Na sjednici županijskog vijeća izborni rezultat HNS-a ocijenio sam kao neuspjeh. Nisam htio biti na izbornoj listi zato što se nisam slagao s koncepcijom vodstva stranke. Za ovakav rezultat vodstvo smatram najodgovornijim", izjavio je Posavec za Jutarnji list.

Prozvana Vesna Pusić Posavcu je odgovorila kako nema namjeru odstupiti, te kako je izborni rezultat dobar. "Može on izjavljivati što god hoće! Stranka ipak ima tijela na kojima se o tome treba razgovarati. Što se tiče rezultata on je dobar. Najavljivali smo oko 10 mandata što je i naša objektivna mogućnost", rekla je Vesna Pusić. HNS-ov premijerski kandidat Radimir Čačić još nije u javnosti reagirao na Posavčeve optužbe.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika