18.12.2007. / 12:42

Autor: Nina Tomljanović

ZAGREB

Na gradilištu pronađene bombe iz II. svjetskog rata

Prva bomba uočena je jučer oko podneva, na dubini oko šest metara ju je zamijetio bagerist građevinskog poduzeća Zagreb Invest, kada je kopao temelje za poslovno-stambeni kompleks

Prilikom kopanja temelja na gradilištu u Maksimiru, policija je pronašla dvije bombe po 250 kilograma teške i oko metar dugačke za koje se smatra da su zaostale iz Drugog svjetskog rata. Dok se ne pronađe prikladno mjesto gdje će bombe biti uništene, teren će osiguravati policija i pirotehničari.

Prva bomba uočena je jučer oko podneva kada ju je na dubini oko šest metara zamijetio bagerist građevinskog poduzeća Zagreb Invest, prilikom kopanja temelja za poslovno-stambeni kompleks. Utvrđeno je da je druga bomba zajedno sa zemljom u kamionu odvezena u krug Ciglane Zagreb. Radnici je prije istovara zemlje nisu primijetili.

Idućih će dana policajci Protueksplozivnog odjela utvrditi u kakvom su bombe stanju i čije su izrade, te u skladu s time odlučiti o načinu i mjestu gdje će biti uništene. Gradnja na gradilištu do tada je obustavljena.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika