18.12.2007. / 13:47

Autor: Marijana Zrinjski

MEDIJSKI SUKOB

RTL se buni protiv dva nova programa HRT-a

RTL televizija zatražila je danas od Ministarstva kulture i Hrvatske agencije za zaštitu tržišnog natjecanja da spriječe "daljnje nezakonito emitiranje programa HRT Plus te planove javne radiotelevizije da digitalno emitira još dva programa: HRT-a 3 i HRT-a 4". Razlozi za njihvo protivljenje su slijedeći.

Kažu da je pokretanje još dva programa nezakonito jer "HRT smije emitirati televizijske programe općeg sadržaja u najviše dvije mreže na državnoj razini". Osim toga, kažu da se uvođenje novih programa kosi sa sporazumom između Hrvatske i EU-a kao i sa Zakonom o državnim potporama. Upozoravaju na to da će treći program HRT-a biti komercijalan, odnosno neće ispunjavati obaveze javne televizije na temelju čega država i pretplatnici sudjeluju u njezinom financiranju. I na kraju, smatraju da će emitiranje novih programa narušiti tržišno natjecanje na tržištu i ugroziti privatni televizijski sektor s tisućama zaposlenih.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika