18.12.2007. / 18:17

Autor: Martina Čizmić

SMRT U ALPAMA

Pronađeno tijelo hrvatskog alpinista

Pripadnici gorske službe spašavanja u Julijskim Alpama u Sloveniji pronašli su mrtvo tijelo riječkog alpinista Zehriada Vikića. Tijelo je pronađeno na planinskom grebenu na slovensko-talijanskoj granici.

Prema prvim informacijama, alpinista je usmrtila snježna lavina. Zbog opasnog i teško pristupačnog terena na kojem je pronađeno, tijelo su izvukli pomoću helikoptera te je prebačeno u dolinu Tamar.

Talijanska agencija ANSA objavila je kako je hrvatski planinar najvjerojatnije umro uslijed lomova nastalih kada ga je zahvatila lavina.

Pročelnik Hrvatske gorske službe za spašavanje Vinko Prizmić potvrdio je da je mrtvo tijelo Zehriada Vikića uočeno oko 14:50 sati iz helikoptera nakon što je elisa podigla sloj snijega ispod kojeg je ležalo njegovo tijelo.

Vikić je nestao u nedjelju ujutro. U potragu su odmah uključeni slovenski i talijanski pripadnici gorske službe spašavanja. Zbog izrazito lošeg vremena i slabe vidljivosti helikopteri su mogli pretraživati područje na manjim visinama. Njegove štapove pronašli oko 500 metara ispod vrha Ponca.

Vikić se odvojio od grupe, a nikome se nije javio. Uspon na Julijske Alpe bio je dio priprema za pohod na Ande.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika