19.12.2007. / 09:07

Autor: Marko Biočina

KOALICIJA

U Osijeku vlast SDP-a i HDSSB-a

Po koalicijskom dogovoru novi gradonačelnik Osijeka postat će Vladimir Šišljagića, a Biljana Borzan bi trebala postati predsjednica Gradskog vijeća

Osijekom bi narednih dvije godine trebala vladati koalicija SDP-a i HDSSB-a. Navodno je takav dogovor postignut među čelnicima stranaka, a čeka se samo formalna odluka. Po koalicijskom dogovoru novi gradonačelnik Osijeka postat će Vladimir Šišljagić, u odsustvu Branimira Glavaša čelni čovjek stranke. SDP-ovci bi pak zauzeli pozicije zamjenika gradonačelnika, a Biljana Borzan bi trebala postati predsjednica Gradskog vijeća.

Iako je te informacije za Večernji list navodno potvrdio netko od članova osječkog SDP-a, Biljana Borzan tvrdi kako se radi o dezinformacijama. "Ta informacija je procurila od čovjeka koji uopće nije sjedio na sastanku. To je početna ponuda, no mi možda uopće nećemo ni ići u koaliciju. Toliko je sve još otvoreno, a pričanjem o podjeli fotelja stvara se još veći animozitet", rekla je Biljana Borzan.

Vladimir Šišljagić također je ustvrdio kako dogovor još nije postignut. "Čuli ste nešto što ja nisam. Mi jesmo postigli suglasje da zanemarimo ljevicu, desnicu, centar i političke ideologije, te da do kraja odradimo mandat. Hoćemo li ići u koaliciju vidjet će se. SDP drži ključeve, a ako se ne dogovorimo idemo u oporbu, jer sigurno nećemo ni s HDZ-om ni s HSP-om".

Informacije o koaliciji SDP-a i HDSSB-a komentirali su i pripadnici ostalih stranaka. Tako čelnik osječkog HDZ-a Dragan Kovačević smatra kako se radi o "bolesnom projektu", a Ivan Vrdoljak iz HNS-a drži kako "taj spoj nije normalan kako što u posljednje dvije godine u Osijeku ništa nije normalno".

Vezane vijesti

Borzan: Osijek je grad zaustavljen u vremenu

Borzan: Osijek je grad zaustavljen u vremenu

Predsjednica osječkoga SDP-a i saborska zastupnica Biljana Borzan izjavila je danas kako je Osijek grad zaustavljen u vremenu, neprepoznatljiv po… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika