19.12.2007. / 10:05

Autor: Martina Čizmić

PAKISTAN

U izlijetanju vlaka 56 poginulih

"Vlak je išao punom brzinom. Onda je odjednom došlo do trzaja i svi smo osjetili kako vlak kliže po zemlji. Kaos je bio posvuda", rekao je Shahid Khan

Brzi putnički vlak pun putnika koji se kretao iz Karachia prema Lahoreu iskočio je iz pruge pri čemu je poginulo 56 putnika. Dvanaest od 16 vagona iskočilo je iz tračnica u blizini Mehrabpuna, oko 400 kilometara sjeverno od Karachija.

Kako bi spasioci došli do unesrećeni počeli su rezati dijelove olupine vlaka. Procjenjuje se da je u vlaku koji je prevozio hodočasnike kući za blagdan Kurban Bajram bilo oko 900 putnika. Deseci vojnika i policajaca pomažu u zbrinjavanju ozlijeđenih i prevoženju do najbližih bolnica. Vojni inžinjeri koriste dvije velike dizalice kako bi podigli vagone i došli do ozlijeđenih putnika.

Još nije poznato što je uzrokovalo iskakanje vlaka. "Vlak je išao punom brzinom. Onda je odjednom došlo do trzaja i svi smo osjetili kako vlak kliže po zemlji. Kaos je bio posvuda", rekao je Shahid Khan koji se iz vagona izvukao osvjetljavajući si put mobitelom.

Prema procjenama nadležnih ozlijeđeno je oko 150 ljudi koji su zbrinuti u okolnim bolnicama.

"Vjerojatno je nedostajao komad šine. Lokomotiva je preskočila taj dio, ali vagoni su zapeli", rekao je Mohammed Khalid, službenik željeznice koji je putovao u jednom od vagona. Nakon nesreće jedan dio šine se odvojio, a lokomotiva se zaustavila gotovo kilometar dalje.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika