19.12.2007. / 12:13

Autor: Martina Čizmić

IZBORI

Mesić: "Novi saziv Sabora do kraja godine"

"Kada Sanader kaže da će učiniti sve, onda ja očekujem da će dobiti dvotrećinsku većinu u Saboru i to je ono što on mora učiniti", rekao je Mesić o mijenjanju članka 97. Ustava

Predsjednik Mesić izjavio je kako je siguran da će novi saziv Sabora biti konstituiran još ove godine.

Na novinarsko pitanje o funkciji koju bi srpska nacionalna manjina trebala imati u novoj vladi, odgovorio je kako je to stvar mandatara i manjina. "Od mene bi bilo pretenciozno da kažem koje bi mjesto trebali dobiti u novoj vladi. Ali da trebaju participirati u vladi toje sasvim sigurno", rekao je Mesić.

Istaknuo je da bi se onda Hrvatska potvrdila kao zrela demokracija jer su svi njeni građani jednaki i pred zakonom i u raznim strukturama.

Komentirao je izjavu predsjednika HDZ-a Ive Sanadera da bi trebalo promijeniti članak 97. Ustava koji regulira davanje mandata za sastavljanje vlade. Mesić je rekao da za to ipak treba dvotrećinska većina u Saboru.

"Kada Sanader kaže da će učiniti sve, onda ja očekujem da će dobiti dvotrećinsku većinu u Saboru i to je ono što on mora učiniti", rekao je Mesić i dodao kako ne zna što bi još mogao napraviti.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika