19.12.2007. / 16:59

Autor: Marijana Zrinjski

RATNI ZLOČIN

Radić tvrdi da nije znao za Ovčaru

Iako je u Vukovaru bio do 24. studenog 1991. godine, Miroslav Radić nije znao, kako je rekao danas na Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu, da je u noći 20. i 21. studenog ubijeno više od dvjesto hrvatskih ratnih zarobljenika na Ovčari, odmah nakon pada Vukovara. Na ponovljenom postupku protiv 16 optuženih pripadnika Teritorijalne obrane Vukovara i paravojne postrojbe "Leva Supoderica" kazao je da nije znao ništa što se tada događalo izvan Vukovara, odnosno zone za koju je bio odgovoran.

Radić kojeg je nedavno haaški sud nedavno oslobodio odgovornosti za taj zločin, utvrdio je da je treća motorizirana četa Gardijske brigade, koju je vodio od početka listopada 1991. godine, u borbama za Vukovar sudjelovala zajedno s četom Teritorijalne obrane kojom je zapovijedao prvooptuženi Miroljub Vujović i jedinicom "Leva Supoderica", kojom je zapovijedao optuženi Milan Lančužanin.

"Moj zadatak bio je osloboditi dio teritorija od naselja Petrova Gora do naselja Šesta proleterska divizija. Vujoviću i Lančužaninu nisam bio pretpostavljeni, ali sam zapovijedao napadima i davao im zadatke», izjavio je Radić, dodajući kako je najbrojnija bila Teritorijalna obrana. No. prvooptuženi Vujović, u svojoj obrani tvrdio je da Teritorijalna obrana Vukovara uopće nije postojala. Radić nije znao odgovoriti na tko je Vujovića formalno postavio na tu dužnost.

Suđenje se nastavlja sutra.

Vezane vijesti

U Beogradu pronađena Cezanneova slika vrijedna 100 milijuna eura

U Beogradu pronađena Cezanneova slika vrijedna 100 milijuna eura

U akciji Službe za borbu protiv organiziranog kriminala i Tužiteljstva za organizirani kriminal u Beogradu i Čačku uhićeno je troje osumnjičenih za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika