20.12.2007. / 08:37

Autor: Marijana Zrinjski

VIJEĆE SIGURNOSTI I UN

"Nema smisla više pregovorati o Kosovu"

Jučer je završena zatvorena sjednica Vijeća sigurnosti UN-a o Kosovu. Nakon što su razmotrena izvješća pregovaračke trojke, SAD-a, EU-a i Rusije o neuspjelim pregovorima Beograda i Prištine, svoja su stajališta iznijeli srbijanski premijer Vojislav Koštunica i kosovski predsjednik Fatmir Sejdiu.

Na kraju sjednice zaključeno je da mogućnost pregovora oko statusa Kosova više ne postoji, te da će SAD i EU preuzeti odgovornost da se dođe do održivog rješenja za Kosovo u interesu regionalne i europske stabilnosti. U zajedničkoj američko-europskoj izjavi koju je pročitao veleposlanik Belgije Johan Verbecke stoji kako će radi stabilnosti na tom području biti potrebno prisustvo međunarodnih civilnih i vojnih snaga.

Veleposlanik Rusije u UN-u Vitalij Čurkin, poslije sjednice rekao je da i dalje vjeruje u moć pregovora putem kojih će se naći kompromisno rješenje.

Inače, u novom broju Nacionala možete pročitati ekskluzivan intervju s kosovskim premijerom Agimom Çekuom

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika