20.12.2007. / 08:48

Autor: Marko Biočina

KAZNA

Šprajcu oduzeto 20 posto plaće

Ravnatelja HRT-a Vanja Sutlić odlučio je kazniti Zorana Šprajca, jednog od urednika Dnevnika, zbog kritika koje je ovaj iznio na rad ravnatelja na jednom od kolegija Informativnog programa. Slijedeća Šprajcova plaća biti će za dvadeset posto manja.

Podsjetimo, Šprajc je komentirajući novinske izvještaje o sjednici Vijeća HRT-a rekao kako se ravnatelj ne bi smio miješati u program već bi trebao ljude u Dnevniku pustiti da svoj posao rade u miru. Ta je Šprajcova izjava dospjela u medije i to je navodno naljutilo Sutlića koji je odmah od HRT-ove pravne službe zatražio da ispita radi li se tu o povredi internih pravila kuće. Ta je Sutlićeva inicijativa završila novčanom kaznom za Šprajca.

Više pojedinosti o cijelom slučaju za sada nema, dok je glasnogovornik HTV-a Janos Roemer, po običaju, novinarima odbio dati bilo kakve informacije tvrdeći kako "HTV nikad za novine ne komentira mjere poduzete protiv nekog od svojih zaposlenika". Sam Šprajc također je odbio komentirati kaznu, vjerojatno ne želeći kompromitirati visinu svoje plaće u veljači.

Vezane vijesti

Programsko vijeće odbilo ispitati Šprajca

Programsko vijeće odbilo ispitati Šprajca

Članovi Programskog vijeća HRT-a odbili su na samome kraju današnje sjednice zahtjev smijenjenog urednika nedjeljnoga Dnevnika Zorana Šprajca da se… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika