20.12.2007. / 09:00

Autor: Marijana Zrinjski

KUBA

Chavez će danas razgovarati s Castrom

Nakon što nedavno u Venezueli na referendumu nije podržan prijedlog proširenja predsjedničkih ovlasti, odnosno, uvođenje socijalističkog sistema vlasti, venezuelski predsjednik Hugo Chavez jučer je doputovao u glavni grad Kube kako bi na tajnom mjestu razgovarao s kubanskim revolucionarnim vođom Fidelom Castrom.

Sutra će pak u gradu Cienfuegosu, Chavez predsjedavati summitom zemalja članica karipskog naftnog saveza, Petrocaribe gdje će se raspravljati o projektu "energetske solidarnosti" između karipskih zemalja.

Castro je nedavno izdao priopćenje u kojem stoji da se povlači s većinu svojih dužnosti. Već godinu i pol dana na čelu države mijenja ga brat Raul Castro. Castro radi bolesti već duže ne izlazi u javnost i izbjegava novinare. Naime, cijelog života gnušao se prakse zapadnih zemalja u kojima se intiman život javnih osoba "razvlači" po medijima.

Vezane vijesti

Umro legendarni kubanski boksač Teofilo Stevenson

Umro legendarni kubanski boksač Teofilo Stevenson

Svjetska i kubanska amaterska boksačka legenda Teofilo Stevenson, trostruki olimpijski pobjednik u teškoj kategoriji, umro je od srčanog udara u 60.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika