20.12.2007. / 11:11

Autor: Nina Tomljanović

ISTRAŽIVANJE

Nijemci svjetski prvaci u slanju božićnih čestitki putem SMS poruka

Slanje SMS-ova najpopularnije je među najmlađom populacijom u dobi od 14 do 19 godina, od kojih je većina odgovorila da im je draži taj oblik komunikacije od onog putem pisma ili čestitka

Da su elektroničke poruke zamijenile novogodišnje i božićne čestitke pokazuje istraživanje u Njemačkoj koje je pokazalo da će svaki treći Nijemac ove godine poslati čestitku putem e-maila, SMS-a ili multimedijalnih poruka. Oni su naime svjetski prvaci u slanju božićnih čestitki putem SMS poruka.

Slanje SMS-ova najpopularnije je među najmlađom populacijom u dobi od 14 do 19 godina, od kojih je većina odgovorila da im je draži taj oblik komunikacije od onog putem pisma ili čestitka.

Od 1000 ispitanika, njih pedeset i šest se izjasnilo kako će ovaj Božić čestitati pismom ili čestitkom, a 21 posto je onih koji će to učiniti e-mailom. Tri posto je onih koji će to učiniti putem multimedijalnih slika sa svojih mobitela.

Nijemci godišnje pošalju ukupno 22.4 milijuna tekstualnih poruka ili u prosjeku 280 poruka po osobi, a s obzirom da se cijela Njemačka nalazi u jednoj vremenskoj zoni, veliki broj novogodišnjih čestitki često dovodi do pada telefonskih mreža.

Istraživanje je provedeno u povodu 15. obljetnice slanja prvog SMS-a u prosincu 1992. godine.

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika