20.12.2007. / 13:38

Autor: Nina Tomljanović

ŽUPANIJSKI SUD U ŠIBENIKU

Frane Lučić dao prvi iskaz o kornatskoj tragediji

Ivićje potvrdio kako je Lučić ispitan kao svjedok nakon što je njegovo saslušanje jutros odobrio liječnički konzilij splitskog KBC-a

Na Županijskom sudu u Šibeniku, ispitan je jedini preživjeli vatrogasac u tragediji na otoku Koranatu Frane Lučić. Ispitivanje je trajalo oko 45 minuta te je zbog vještačenje snimljeno i tonski, potvrdio je sudac toga suda Branko Ivić.

Prema riječima suca Županijskog suda u Šibeniku ispitivanje se odnosilo na ono što se događalo nakon što su vatrogasci bili iskrcani na otok Kornat do trenutka kada ih je na mjestu stradavanja pregazila vatrena stihija.

Ivićje potvrdio kako je Lučić ispitan kao svjedok nakon što je njegovo saslušanje jutros odobrio liječnički konzilij splitskog KBC-a.

Lučić je ispitivanje podnio odlično, te se osjeća dobro uzevši u obzir da je posve svjestan tragedije u kojoj je život izgubilo 12 njegovih bliskih prijatelja.

Kolege Frani Lučiću isporučili ček od 40 tisuća kuna

Kolege iz Studentskog zbora i rektor Sveučilišta Ivan Pavić su na Odjel plastične kirurgije KBC Split donijeli ček u iznosu od 40 tisuća kuna jedinom preživjelom vatrogascu Frani Lučiću i još 10 tisuća kuna isporučili su Odjelu.

S obzirom da Frane Lučić još uvijek nije u cijelosti oporavljen, kolege i rektor mu ček nisu bili u mogućnosti isporučiti osobno. "Nažalost, danas do Frane nismo uspjeli doći, međutim, ohrabruju izjave bolnice i šefa odjela da će za koji da ili vrlo skoro Frane biti pušten i jedva čekamo da s Franom u restoranu na FESB-u u novom kampusu popijemo kavu", istaknuo je Ivan Peronja, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu.

Kolege i rektor Pavić novac su prikupili u humanitarnoj akciji na splitskom Sveučilištu

Vezane vijesti

Sud u ponedjeljak razmatra optužnicu protiv Svilana

Sud u ponedjeljak razmatra optužnicu protiv Svilana

Zagrebački Županijski sud u ponedjeljak će odlučivati o osnovanosti optužnice protiv direktora programa Nove TV Siniše Svilana kojega se tereti za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika