20.12.2007. / 17:00

Autor: Katarina Zorić

HDZ

Sanader: "Ne žurimo sa sporazumom jer se ne borimo za fotelje"

"Pregovori se ne mogu voditi na način da se prvo kaže kako će izgledati vlada i tko će biti ministri, a tek onda da se ide govoriti što će oni raditi", rekao je Sanader...

Pregovori s koalicijom HSS-HSLS dobro napreduju i stvara se jedan koalicijski sporazum koji će biti temelj buduće vlade za četiri godine mandata, rekao je to danas predsjednik HDZ-a Ivo Sanader na tradicionalnom božićnom domjenku HDZ-a u Muzeju Mimara.

Istaknuo je kako sporazum ne žele sklopiti navrat-nanos jer bi to sugeriralo da se bore za određene pozicije i fotelje.
"Pregovori se ne mogu voditi na način da se prvo kaže kako će izgledati vlada i tko će biti ministri, a tek onda da se ide govoriti što će oni raditi", rekao je Sanader. Prvenstveno se trebaju uskladiti stranački programi, na temelju kojih je pojedina stranka i dobila povjerenje birača, a iz toga će, kako je dodao, "po logici stvari izaći kakav će biti ustroj vlade i tko će što raditi".

Sanader je napomenuo kako je na vanjskopolitičkom planu dio programa "ulazak RH u EU i NATO te ispunjavanje iznimno važne dužnosti kao članice Vijeća sigurnosti UN-a od 1. siječnja 2007" što je, ocijenio je, fantastičan uspjeh hrvatske politike.

Na domaćem planu Sanader je najavio razvojni skok na planu gospodarstva, poljoprivrede, turizma, završetak infrastrukturnih projekata (autocesta), rekavši kako je "ključna zadaća i u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti dobrobit hrvatskih građana i rast standarda".

Istaknuo je da je na izborima potvrđeno da je HDZ najjača politička stranka u Hrvatskoj, a apsolutno je uvjeren u postizanje koalicijskog sporazuma. "Naravno da nije svakome bilo lako prihvatiti izborni rezultat, ali on se mora prihvatiti", rekao je Sanader.

Vezane vijesti

'Neću vratiti mandat'

'Neću vratiti mandat'

Saborski zastupnik Damir Bajs, kojega je Predsjedništvo HSS-a suspendiralo i do danas mu dalo rok da stranci vrati saborski mandat, poručio je da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika