21.12.2007. / 08:40

Autor: Plamenko Cvitić

AFERA OKO KUPNJE SRPSKE VODE

U Srbiji sumnjaju da iza Vlade Divca stoji Ivica Todorić

Slavni srpski košarkaš Vlade Divac je najzad uspio investirati u Srbiju, ali se taj posao već pretvorio u aferu, začinjenu optužbama o prevari, slično prethodnim pokušajima sportske zvijezde da novac, godinama stjecan u američkoj NBA ligi, uloži u domovini. Ono što je novo je tvrdnja da iza Divčeva preuzimanja tvrtke ”Voda voda“ stoji vlasnik Agrokora Ivica Todorić.

Afera je izbila kada je predsjednik grupe Si & Si Vojin Đorđević optužio Divca da je ”nezakonitim ponašanjem, falsificiranjem dokumenata i obmanom državnih organa pokušao preuzeti poduzeće koje posluje u sastavu te kompanije“. Đorđević je izrazio sumju da se radi o uvertiri u veću poslovnu malverzaciju, iza koje stoji neimenovani ”tajkun iz regije“, čiji je cilj preuzeti i ostale dijelove Grupe Si & Si.

Iako nikakvo ime nije spomenuto, beogradski mediji su u ”tajkunu iz regije“ prepoznali Todorića. Navodno je Todorić prošle godine ponudio 25 milijuna eura za ”Voda vodu“.

Vezane vijesti

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Koncern Agrokor počinje pripremati uvjetnu javnu ponudu dioničarima za kupnju slovenskog trgovačkog lanca Mercator, piše Poslovni dnevnik. Ovo je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika