21.12.2007. / 08:42

Autor: Maroje Mihovilović

ŠRI LANKA

Smijenjen jer nije htio voziti predsjednika

Vlada Šri Lanke po hitnom je postupku s položaja direktora nacionalne zračne kompanije Sri Lankan Airlines smijenila Britanca Petera Hilla, koji je na tom položaju već osam godina, i to zato jer je napravio nešto nezamislivo, odbio je jedan zahtjev predsjednika Šri Lanke Mohendžo Rajapakse.

Rajapaksa je otišao u privatni posjet Velikoj Britaniji kako bi prisustvovao promociji svojeg sina na britanskoj pomorskoj akademiji u Dartmouthu, a 13. prosinca želio se vratiti u domovinu redovitom linijom nacionalne zračne kompanije. No, kada su obavijestili upravu zračne kompanije odgovoreno im je da je za taj dan prebukiran, te nema slobodnih mjesta.

Predsjednik je tada zatražio da nekog od putnika skinu s tog leta, ali je Hill to odbio rekavši da je riječ o turistima, koji su uplatili ljetovanja u Šri Lanki i na Maldivima, te da on to ne želi učiniti jer se predsjednik kasno javio. Uz to, nije bila riječ o samo nekoliko mjesta, nego je predsjednik tražio da se oslobode mjesta za cijelu njegovu svitu, ukupno za 35 ljudi.

U Vladi, pak, tvrde da su na vrijeme obavijestili zračnu kompaniju kada se predsjednik vraća, te da im je rečeno da će biti sve u redu jer u avionu ima dosta mjesta, što iz uprave kompanije niječu. Kompanija je u 51-postotnom vlasništvu države, dok udio u vlasništvu ima i kompanija Emirates iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja je Hilla i poslala na taj posao u Šri Lanku. Predsjednik se vratio u domovinu sljedećeg dana specijalnim avionom charter kompanije Mihin Air, koja je također u vlasništvu države.

Vezane vijesti

UN-ova komisija otkrila stravične zločine za vrijeme rata u Šri Lanki

UN-ova komisija otkrila stravične zločine za vrijeme rata u Šri Lanki

Deseci tisuća civila poginuli su u zadnjoj fazi građanskog rata u Šri Lanki, većina ih je ubijena u granatiranjima vladinih snaga, napisala je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika