21.12.2007. / 08:58

Autor: Marijana Zrinjski

VRHOVNI SUD

Nevenka Tuđman ponovo na optuženičkoj klupi

Po drugi put Vrhovni sud ukinuo je oslobađajuću presudu kćeri pokojnog prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, Nevenki Tuđman koja je optužena da je devedesetih godina iskoristila društveni položaj, te nelegalno namjestila posao svom bivšem poslovnom partneru Igoru Kneževiću, piše Jutarnji list. Vrhovni sud ustvrdio je jučer, naime, da je "niži sud pogrešno ustvrdio činjenično stanje", te je vratio predmet Županijskom sudu s uputom da ponovo prijeđe sve dokaze.

Podsjetimo, 1996. godine Nevenka Tuđman u Ministarstvu znanosti optužena je da je pomogla Kneževiću dobije posao ugradnje telefonskih centrala na fakultete. Ugovor o poslu vrijedio je više 200 tisuća kuna, ali nikad nije proveden javni natječaj, što je bilo propisano zakonom. Nevenka Tuđman navodno je četiri godine uzimala proviziju čija je ukupna svota, prema USKOK-u iznosila čak 980 tisuća kuna. Prvostupanjski sud oslobodio ju je optužbi radi manjka dokaza, no istovremeno osudio Kneževića koji je odmah priznao da je kriv.

Na temelju tog priznanja, na idućem suđenju Knežević je postao svjedok. Prije sedam godina Knežević je u izjavi nabrojao sve novčane isplate koje je od 1996. do 1999. godine isplaćivao Tuđmanovoj kćeri. Nakon toga ponovljeno je suđenje na Županijskom sudu no i tada je presuda bila oslobađajuća za Nevenku Tuđman. Sada je Vrhovni "srušio" i tu presudu.

Vezane vijesti

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Američki biskup William Lynn proglašen je krivim u petak u Philadephiji (Pennsylvania) za prikrivanje svećenika pedofila i time postao najviši… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika