21.12.2007. / 12:33

Autor: Nina Tomljanović

INTERVJU

Carla del Ponte: "Srbija je bez odlaganja dužna uhititi Mladića"

Prema riječima del Ponte kojoj uskoro istječe mandat glavne haške tužiteljice, međunarodne su snage trebale uhititi Karadžića i Mladića odmah nakon rata

Glavna haaška tužiteljica Carla del Ponte u intervjuu za Dnevni avaz je kazala kako je Srbija Haagu dužna bez odlaganja uhititi i izručiti Ratka Mladića.

I intervjuu ističe da je sa svojim nasljednikom Sergejom Brammertzom razgovarala o četvorici najtraženijih bjegunaca optuženih za ratne zločine: Ratku Mladiću, Radovanu Karadžiću, Goranu Hadžiću i Stojanu Župljaninu te kako će on uložiti iznimnu energiju i odlučnost da riješi pitanje transfera Mladića, Karadžića, Hadžića i Župljanina Međunarodnom kaznenom sudu za bivšu Jugoslaviju (ICTY).

Prema riječima del Ponte kojoj uskoro istječe mandat glavne haške tužiteljice, međunarodne su snage trebale uhititi Karadžića i Mladića odmah nakon rata. "No, oni to nisu učinili jer su se bojali da bi to moglo dovesti do velikih nestabilnosti, pa možda čak i izbijanja novog rata", rekla je del Ponte.

Nakon intervjua del Ponte je najavila mogućnost povratka u vode međunarodne pravde, kada joj istekne trogodišnja dužnost veleposlanika Švicarske u Argentini koju će preuzeti po isteku mandata glavne haške tužiteljice.

Vezane vijesti

Nade u turističkoj sezoni

Nade u turističkoj sezoni

Predsjednik vlade Zoran Milanović, govoreći sinoć o prvih šest mjeseci svoje vlade, ustvrdio je kako bi nas iz sadašnje teške gospodarske situacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika