21.12.2007. / 16:23

Autor: Martina Čizmić

SUDSKA PRESUDA

Kurjaku osam mjeseci zatvora zbog smrti rodilje

Silvije Degen, Kurjakov odvjetnik najaviš je žalbu zagrebačkom Županijskom sudu, a kako zastara za ovaj slučaj nastupa krajem siječnja 2008., postoji mogućnost da će Kurjak izbjeći zatvorsku kaznu

Ginekolog Asim Kurjak nepravomoćno je osuđen na osam mjeseci zatvora zbog smrti rodilje Dragice Ivankić i njene bebe u siječnju 2002. godine.

Osuđen je zbog zataškavanja pogreške trojice liječnika iz Opće bolnice Sveti Duh u Zagrebu. Kurjak je u vrijeme smrti rodilje tamo bio predstonik Klinike za ginekologiju i porodništvo.

U obrazloženju presude sutrkinja Iva Nikšić rekla je kako je utvrđeno da je Kurjak učinio nedjelo za koje ga se tereti. Kao olakotna okolnost navedena je njegovo ranije nekažnjavanje, no kao otegotnu okolnost sutkinja je uzela činjenicu da je vrhunski stručnjak.

Silvije Degen, Kurjakov odvjetnik najaviš je žalbu zagrebačkom Županijskom sudu, a kako zastara za ovaj slučaj nastupa krajem siječnja 2008., postoji mogućnost da će Kurjak izbjeći zatvorsku kaznu.

Robert Ivankić, suprug preminule Dragice, preuzeo je kazneni progon Kurjaka nakon što je od toga odustalo državno odvjetništvo. Tvrdio je da je Kurjak prikrio pogrešku dežurnog liječničkog tima protiv kojeg se i dalje vodi odvojeni postupak.

Protiv Kurjaka se na Općinskom sudu vodi i postupak za nedozvoljeno presađivanje jajnih stanica. Uz njega optužena i je i njegova supruga Biserka Funduk Kurjak te liječnici Sanja Kupešić i Ernest Suchanek.

Vezane vijesti

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Američki biskup William Lynn proglašen je krivim u petak u Philadephiji (Pennsylvania) za prikrivanje svećenika pedofila i time postao najviši… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika