21.12.2007. / 19:55

Autor: Martina Čizmić

TRGOVINA ORUŽJEM

Srbija prodaje 260 milijuna eura vrijedno oružje Iraku

Tijekom vladavine Slobodana Miloševića, Srbija je vladi Sadama Huseina izvozila naoružanje i vojnu opremu, što je bio logičan nastavak ranije suradnje bivše SFRJ i Iraka

Srbija je potpisala ugovor s Irakom o prodaji oružja i vojne opreme u vrijednosti od 260 milijuna eura, potvrdio je srbijanski ministar obrane Dragan Šutanovac. Nagađa se da bi put Iraka trebale krenuti jurišne puške, protutenkovsko oružje, streljivo i eksploziv.

Irački ministar obrane Abdul-Qadir al-Obaidi još je u rujnu i listopadu tijekom svog posjeta Beogradu dogovorio taj posao.

Tijekom vladavine Slobodana Miloševića, Srbija je vladi Sadama Huseina izvozila naoružanje i vojnu opremu, što je bio logičan nastavak ranije suradnje bivše SFRJ i Iraka.

Tvrtka "Zastava oružje" prije nekoliko dana objavila je kako planira sljedeće godine izvesti pješačkog i lovno-sportskog oružja u vrijednosti oko 21 milijun eura. Kako je priopćeno iz MInistarstva obrane Iraka, "Zastava" je ugovorila izvoz pješačkog oružja vrijedan 3,5 miiljuna dolara.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika