21.12.2007. / 22:37

Autor: Martina Čizmić

PITANJE KOSOVA

Rice: "Srbija i Kosovo nikad više zajedno"

"Činjenica je da Kosovo i Srbija više nikad neće biti dio iste države. Mislim da je to prilično jasno", rekal je Rice

Američka državna tajnica Condoleezza Rice izjavila je kako Srbija i Kosovo više nikad neće biti u zajedničkoj državi. SAD će usko surađivati sa EU-om i nastojati da se u idućih nekoliko tjedana poduzmu akcije koje će pridonijeti stabilizaciji Balkana. Naglasila je da su pregovori pod okriljem "trojke" došli do kraja te će u idućih nekoliko tjedana biti važno donijeti odluke, jer bi nedonošenje odluka bilo destabilizirajuće za Balkan.

"Činjenica je da Kosovo i Srbija više nikad neće biti dio iste države. Mislim da je to prilično jasno. To je bila i logika rezolucije 1244 - poseban status Kosovu kao rezultat rata. Važno je da dva naroda nastave svaki svoju budućnost", izjavila je Rice.

Najavila je da će SAD nastaviti uske konzultacije s Europskom unijom i da će razgovarati sa svim stranama kako bi "osigurali da se na Balkanu poduzmu stabilizirajuće akcije, da bi okončali poglavlje tragičnih okolnosti vezanih za balkanske države i kako bi se izgradnja Europe mogla dovršiti 17 godina nakon kraja Hladnog rata".

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika