22.12.2007. / 09:28

Autor: Martina Čizmić

AKTIVACIJA ZERP-A

Fischer: "Austrija se neće miješati u hrvatsko-slovenski spor"

"Ako između Hrvatske i Slovenije postoje bilateralni problemi, trebalo bi ih što prije riješiti. Minula desetljeća pokazala su da međudržavne sporove nije dobro prenositi na Uniju", rekao je austrijski predsjednik

Austrijski predsjednik Heinz Fischer rekao je u intervjuu za slovenski dnevnik "Delo" kako se pregovori između Hrvatske i Europske unije dobro odvijaju. Naglasio je kako ih ne bi trebalo opterećivati mogućim bilateralnim pitanjima poput hrvatsko-slovenskog spora o ZERP-u.

Fischer je istaknuo da iskustvo Europske unije govori kako ne bi trebalo pregovore oko priključenja neke zemlje Uniji opterećivati bilateralnim problemima koji postoje između članica i kandidatkinja.

"Ako između Hrvatske i Slovenije postoje bilateralni problemi, trebalo bi ih što prije riješiti. Minula desetljeća pokazala su da međudržavne sporove nije dobro prenositi na Uniju", rekao je austrijski predsjednik.

Naglasio je kako se Austrija neće miješati u međudržavne probleme između Slovenije i Hrvatske.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika