22.12.2007. / 09:59

Autor: Martina Čizmić

BIH

Lajčak: "Treba iskoristiti slovensko predsjedavanje EU-om"

"BiH ima svoje probleme, a oni su u rukama njenih lidera. Povezivanje s pitanjem Kosova samo je alibi za one koji ne žele rješenje", istaknuo je Lajčak

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Miroslav Lajčak u razgovoru za mariborski dnevni list "Večer" rekao je kako pitanje statusa Kosova nema neposredne veze sa BiH.

"Naravno da je u regiji sve povezano i da će s Kosova doći jak signal koji će imati utjecaja. S druge strane ne postoji nikakva neposredna veza ili pitanje u kojem bi BiH bila ovisna od Kosova ili njegov talac", rekao je Lajčak.

Dodao je da prema istraživanju koje je ljetos porvedeno u BiH 86 posto stanovnika BiH doživljava svoju državu, a njih 72 posto ne vidi alternative učlanjenju u Europsku uniju.

"BiH ima svoje probleme, a oni su u rukama njenih lidera. Povezivanje s pitanjem Kosova samo je alibi za one koji ne žele rješenje", istaknuo je Lajčak.

Prema njegovom mišljenju, zemlje u regiji trebale bi iskoristiti činjenicu da Slovenija predsjedava EU-om sljedećih šest mjeseci. Upravo Slovenija inzistira na jasnijoj "europskoj perspektivi" država zapadnog Balkana.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika