22.12.2007. / 13:59

Autor: Martina Čizmić

POLITIKA

Portret Adolfa Hitlera u beogradskom hotelu

"Onaj kome se to ne sviđa, može izabrati apartman s portretom predsjednika koji mu se više sviđa", rekao je vlasnik hotela Dušan Zabunović

U nedavno otvorenom novom beogradskom hotelu "Mr President" u jednom od apartmana izvješena je slika Adolfa Hitlera. Njegov portret u uniformi iz perioda nacističke Njemačke obješen je u "Hitlerovom" apartmanu.

U hotelu kažu da je njihova politika da svaki gost može odabrati u čijem apartmanu će odsjesti. Osim Hitlerovog apartmana, gosti mogu odabrati i Castrov, Staljinov i Čaušeskuov apartman. Najluksuzniji apartman rezerviran je pak za Josipa Broza Tita.

Trenutno u Hitlerovom apartmanu trenutno odsjeda gošća iz Njemačke koja se ne slaže sa politikom koju je Hitler vodio, ali će se poznanicima pohvaliti da je prespavala "sa Führerom" u sobi.

"Onaj kome se to ne sviđa, može izabrati apartman s portretom predsjednika koji mu se više sviđa. Kakav god da je Hitler bio, neosporno je dio povijesti i čovjek koji je obilježio jednu epohu, a jedan naš pisac je rekao da ne postoje ni dobre niti loše stvari, već samo način na koji na njih gledamo", kaže Dušan Zabunović, vlasnik hotela.

Priznao je da se pribojava reakcije javnosti, ali je spreman u slučaju veoma negativnih reakcija razmisliti o uklanjanju određenih portreta. No, dodaje, gosti uglavnom reagiraju ravnodušno. Upoznati su sa činjenicom da se u sobama nalaze portreti bivših i sadašnjih predsjednika, ali i diktatora i ratnih zločinaca.

Vlasnik priprema još neka iznenađenja, a među većima je apartman "Slobodana Miloševića" koji još nije u upotrebi.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika